Glaseret and med hokkaido og blommer

Opskrifter: Hovedretter Se alle

Glaseret and med hokkaido og blommer

And på en anden måde...

Puré: Skær hokaidoen over og fjern kernerne med en ske. Skær den i grove stykker med skræl på. Skræl selleri,og skær ligeledes i grove stykker. Vend med lidt citronolie, salt og peber. Lægges i et ildfast fad og bages en halv time ved 170 grader. Blendes til puré.

Fyld: Skær blommer, fennikel og selleri i grove stykker. Skær skallen af citronen og appelsinen i julienne. Varm citronolien på en pande og svits hurtigt alle dele, krydr med salt og peber.

Skær forsigtigt skindet fra bystet på den hele and og fordel puréen imellem. Sørg for at det også kommer lidt ned på siden af anden.
Kom grøntsagsfyldet ind i anden, stil den i en bradepande eller lign. og sæt den i ovnen ved 130 grader i ca. 2 1/2 time. Lad den stå og trække lidt inden den skæres.

Glasering: Knus krydderierne i en morter eller krydderikværn og kom dem i en gryde sammen med honningen. Lad den simre ca. 1/2 time...

Skær forsigtigt anden ud- bryst og lår deles, og anrettes med fyldet på et fad. Drys evt.grøntsagerne med persille, og glaser anden med honninglagen.

Spis gerne med en rå grønkålssalat, rødkålssalat, ovnbagte rodfrugter... Velbekomme

Ingredienser

1 and

Puré:
1/2 hokkaidogræskar
1 knoldselleri
1 spsk citronolie
salt og peber

Fyld:
3 blommer
1 knoldselleri
1 fennikel
1 appelsin
1 citron
1 spsk citronolie
salt og peber

Glasering:
1/2 glas akaciehonning
12 enebær
12 peberkorn
6 laurbærblade
1 knivspids salt

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne